En aning chockad.

Skrivet 2012-05-07 Klockan 23:06:23

Hej på er!
Jag har ridit med Sofie en sväng nu på kvällen.
Det var supermysigt! :)
Sen kom Annelie och Joline och kikade på Curre efteråt. Så kul att se dom båda igen :)
Curre gör sådana framsteg så jag blir faktiskt lite chockad.
Första dagen när jag skulle gå och ge honom mat i hagen, (rosso lät han inte äta av balen så jag skulle lägga en hög åt Curre vid sidan) Då lade han öronen slickade bakåt, vände om och slog åt mig. Av ren reflex så petade jag högaffeln på hans rumpa. Nej självklart inte med "taggarna". Utan jag petade på honom med den "plana" sidan av högaffeln, ja ni fattar. Då blev han lite fundersam och hoppade till. Jag känner att Curre får mer än gärna sparka ihjäl mig i boxen eller på gången, men i hagen är det inte bara jag som är. Jag vill inte att Lena eller Ellis ska känna rädsla när de går in i hagen för att tex ta av sina hästar täckena. Jag vill inte att DE ska råka illa ut. Att en häst inte visar respekt för människor är bara fel. Jag tycker att vi ska visa lika mycket respekt för dom, som de visar för oss. Jag håller tex inte på med Curre i boxen, då jag vet att han inte gillar det. I boxen får han vara ifred. Och i hagen också, förutom när jag lär göra högar åt honom för att jag är så töntig och inte tror att han får mat. Även fast jag sett att han äter där hela tiden, han orkade inte ens äta upp sin frukost i morse.
Iaf, imorse kom han fram till mig i hagen, så jag tog in honom och gav honom mat. Han åt ungefär två tuggor sen ville han gosa istället, haha. 
Så jag drog av han täckena och släppte ut honom (efter lite gos) och då gick jag och gjorde samma sak som jag gjorde första dagen han var här. Jag skulle göra en hög åt honom med hösilage bredvid. 
Så jag gjorde det, och även fast jag flyttade på hans hög när han stod och åt ur den, vart han inte sur. Hans öron låg inte slickade mot halsen, utan han stod och tuggade och sedan följde han med högen. Jag fick även klappa och klia honom i huvudet och halsen utan att han försökte attackera mig.
Jag vart helt stum, ringde Sofie. Hon var också helt stum. haha! Hon var nämligen med på provridningen och såg hans beteende i boxen där. 
Han är så förändrad. Jag vet inte riktigt varför.
När jag ger honom kraftfoder vill han helst äta ur en hink i min famn, men jag känner att jag vill lämna honom ifred när han äter, så att han slipper känna oro eller vad det är han gjort tidigare.
Sedan kan jag gå in i boxen utan problem när han äter, kan stå utanför boxen utan att han höttar med huvudet och markerar att jag inte får vara där. Han står och mumsar med spetsade öron och kikar på mig, vart jag är hela tiden. 
Jag är så himla stolt över honom.
Så stor skillnad, redan!
Idag gjorde jag iordning honom i gången medans Ellis stod i boxen bredvid hans och borstade Rosso. Inte ens då var han sur eller grinig. Ja lite kittlig och sådär, men inte elak.
Satt även på honom skydd för första gången och det tyckte han inte alls var roligt, haha va söt han var innan han "blev van" med skydden. Stod och lyfte på benen ett par gånger.
Sötbebis.

Sedan tog vi en ridtur, idag var Curre jätte taggad och tänkte ställa sig på bakbenen innan vi kom iväg. Sofie stod och pratade med Ellis och jag försökte få honom att stå stilla. Då tänkte han resa sig så jag sa åt Sofie att vi var tvungna att rida. Så då gjorde vi det, en gång hoppade han till vänster med frambenen och skulle liksom vända, (småstegra) men då drev jag honom framåt och sedan var det nemasproblemas. Duktig kille! Kul att han redan börjat testa mig :) När jag red Ulysse i början testade han mig en hel del. Han stegrade, bockade och kastade sig runt på en och samma gång, hahaha. Så sålänge inte Curre gör det är jag nöjd. Men om han gör det så är det väl så, han lär sig tillslut att det är lönlöst iaf då jag inte ger upp så himla lätt. 
Men ooh vilket långt inlägg.
Jag avgudar iaf Curre, han är underbar på alla sätt och vis och vi har fått fin kontakt, han gillar att pussas, världens sötaste.
Hästen Sofie har var även superduperpigg idag, haha! Sofie är den härligaste jag vet. Hon blir först irriterad på att han inte vill jobba, för att han tycker det är drygt att jobba "på riktigt", eller vad man ska säga. Inte bara kröka på nacken helt enkelt, utan jobba med HELA kroppen. Sen när han hoppar och studsar omkring så bara skrattar hon. Jag vet MÅNGA som skulle blivit totalt tokiga, men hennes tålamod är gigantiskt.
Nu lär jag nog avrunda, men jag har iaf försökt förmedla känslan jag fått med Curre, han är såhäääär bra! <3
Nu ska jag tvätta lite, hörs sen!

Vill även säga att jag inte menar på någotvis att JAG tar hand om Curre bättre än hans ägare, eller att han blivit behandlad dåligt innan, för det har han verkligen inte. Hans ägare är världens härligaste människa som väl vet vad hon håller på med och jag gillar henne så himla mycket! Men hennes äldsta dotter har inte tid som Curre behöver, hon jobbar och pluggar mycket och hennes andra dotter tävlar högt med sina 3 ponnyer, så hon hade helt enkelt inte tiden som Curre kräver, och valde därför att låna ut honom. Och vem hade tur för en gångs skull? Jo jag! För nu har jag världens bästa Curre i stallet och jag är evigt tacksam för att hans ägare gett mig chansen att få lära känna en sån här fin häst, som jag verkligen ser framemot att göra. Jag hoppas vi har en lång resa framför oss.


Bild från weheartit.com


Kommentarer
Postat av: sofie

Skrivet 2012-05-08 Klockan 12:44:18
haha va söööt du ääär<3


Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se